AGD CHROSCIEL

naleśnikarka do restauracji

Elektryczna naleśnikarka – co sprawia, że warto ją mieć?

Naleśniki to jedna z prostszych potraw, jaką można przygotować. Nie potrzeba do wielkich umiejętności kulinarnych, a zarazem jest bardzo smaczna. Bardzo często gości na stołach w naszych domach i jemy je przeważnie z serem czy dżemem, aczkolwiek nie brakuje fanatyków innych, bardziej ekstrawaganckich rozwiązań. Można jednak przyspieszyć proces robienia naleśników. W jaki sposób to zrobić?…
Dowiedz się więcej

butelka na wodę

Butelka na wodę – „must have” do damskiej torebki

Szukasz ciekawego i – co ważne praktycznego pomysłu na prezent dla przyjaciółki? A może sama potrzebujesz kilku najpotrzebniejszych gadżetów, które zawsze się przydają? Butelka na wodę stanowi jeden z takich akcesoriów, które zawsze warto mieć w swojej torebce. Jak ją dobrze wybrać i czym się kierować? Oto kilka naszych porad, które warto wziąć pod uwagę.

plyta grillowa duża moc

Grilluj w domu za pomocą płyty grillowej.

Chcesz usmażyć mięso czy warzywa jak na grillu, ale na zewnątrz jest zimno lub nie masz do tego warunków? Idealnym i kompaktowym rozwiązaniem jest płyta grillowa, która umożliwia przygotowanie dania w domowych warunkach, czując się jakbyś grillował.

Idealna kuchnia na miarę XXI wieku

W dzisiejszym świecie istnieje powszechny dostęp do szerokiej gamy towarów, a znalezienie potrzebnego w danej chwili sprzętu, zajmuje krótką chwilę. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu niemożliwe było posiadanie telefonu z ekranem dotykowym, samochodu jeżdżącego ponad sto kilometrów na godzinę, czy robota do odkurzania. Jednak rozwój technologii jest błyskawiczny i wiele osób do końca życia nie pozna…
Dowiedz się więcej

patera na ciasto

A może tak na paterze?

Niespodziewana wizyta czy może długo planowane uroczyste spotkanie? Niezależnie od okoliczności warto zadbać o praktyczną oraz przyciągającą oko zastawę do poczęstunku. Do eksponowania ciast i tortów sprawdzają się patery, czyli ozdobne naczynia składające się zazwyczaj z talerza umieszczonego na nóżce. Przekąski wyłożone na paterze znajdują się ponad innymi potrawami, przez co przyciągają uwagę i zachęcają…
Dowiedz się więcej

urządzenie chłodnicze

Jak wybierać urządzenia chłodnicze do restauracji?

Urządzenie lokalu gastronomicznego wymaga zainwestowania sporo pieniędzy oraz czasu. Jednym z ważniejszych elementów wyposażenia kuchni są oczywiście urządzenia chłodnicze. To właśnie dzięki nim zachowuje się świeżość produktów spożywczych, co ma ogromne znaczenie, jeżeli mowa o ograniczaniu strat. Na co jednak powinno się zwracać największą uwagę?

piec konwekcyjno parowy

Piec konwekcyjno-parowy – zalety

Zakup pieca dla gastronomii jest niezbędny zwłaszcza gdy, gdy zależy nam na sprawnej i wydajnej pracy. Okazuje się, że piece konwekcyjno-parowe mają szereg zalet, skąd wynika ich ogromna popularność na rynku. Jakie plusy są  związane z wykorzystaniem takiego sprzętu? Czym odznacza się piec konwekcyjno-parowy?

pojemnik na lunch

Jaki pojemnik na lunch wybrać ?

Przed zakupem pojemnika na lunch zdecyduj, w jakim celu go potrzebujesz. Jakie produkty będą w nim przechowywane i w jaki sposób zostaną przeniesione.  W przypadku płynnych naczyń nie ma nic lepszego niż termos. Jeśli używasz sosów w swojej przekąsce, zapakuj je osobno w małym pojemniku. I dodaj tuż przed posiłkami.

komputery stacjonarne

Jak wybrać komputer dla domu?

Jak wybrać komputer do domu? Jest to pytanie, przed którym prędzej czy później staje prawie każdy. Kierownicy i doradcy handlowi w sklepach komputerowych zachwalają swoje produkty i proponują zakup gotowych podzespołów. Ale wybierając komputer do domu, najpierw musisz określić cele korzystania z komputera. Następnie trzeba zdecydować, jaki typ komputera jest dla najlepszy. Do użytku domowego…
Dowiedz się więcej

szafy chłodnicze

W odpowiedniej temperaturze

Niektóre produkty zdecydowanie wymagają odpowiednich warunków przechowywania. Restauracje oraz sklepy z żywnością musza być pod tym względem doskonale przygotowane. Różne rodzaje jedzenia potrzebuję innych zupełnie innej temperatury otoczenia. W przeciwnym przypadku stracą swoje właściwości odżywcze.