Do czego służy stół chłodniczy?

Do czego służy stół chłodniczy?

stół chłodniczy

Stoły chłodnicze to urządzenia, jakie służą do utrzymywania produktów konsumpcyjnych o dań w małej temperaturze. Ich tradycyjny obszar pracy to od – 2 do + 8 stopni. Są to specjalistyczne urządzenia, jakie znajda wykorzystanie w równie specjalnych kuchniach oraz lokalach kucharskich. Niezwykle upraszczają pracę, oferując zdrowe oraz odpowiednie warunki do przyrządzania oraz trzymania pokarmów.

Stoły chłodnicze

Stół chłodniczy to standardowe zaopatrzenie w dowolnym lokalu gastronomicznym. Stoły chłodnicze służą do przyrządzania pokarmów, natomiast również do odpowiedniego trzymania artykułów i do ich prezentowania w zmniejszonej temperaturze. W sklepie gastromocni.pl dostępne są rodzaje dwudrzwiowe oraz trzydrzwiowe i zaopatrzone w skrytki, natomiast również stoły chłodnicze z dodatkowymi rozwiązaniami, jak zlew, nadstawa sałatkowa lub szklane drzwi.

Wartości stołów chłodniczych

Jak dokładnie funkcjonują stoły chłodnicze? Takie urządzenie określić można jako funkcjonalną chłodziarkę z odpowiednim blatem. Są to stoły do przygotowywania potraw zaopatrzone w szuflady z agregatem chłodniczym. W środku można trzymać wszystkie elementy konieczne do zrobienia dań. Dopuszczalny do ustawienia obszar temperatur to zwykle od -2 do 8 stopni. Mnogość rodzajów zaopatrzonych jest też w skrytki, jakie nie są schładzane. Dzięki temu można mieć pod ręką wszelkie konieczne do przygotowywania przyrządy.

stół chłodniczy

Stół chłodniczy – do czego służy?

Stół chłodniczy gastronomiczny służy przede wszystkim do krótkotrwałego trzymania artykułów konsumpcyjnych w pewnych dla żywności warunkach chłodniczych. Funkcjonuje on identycznie jak szafa chłodnicza, natomiast ma też blat, zrobiony ze stali kwasoodpornej lub granitu, na którym da się zrobić czy wystawić potrawy, natomiast także można odnaleźć najbardziej odpowiadającą własnym potrzebom organizację witryn oraz skrytek.